Home

Nincs Válság

Araszoló dugó a Nagykörúton, dugig tömött kocsmák, rogyásig pakolt kosarak a közértben és persze nagyképernyős plazmatévé minden háztartásban. Ki mondta, hogy válság van?!

Bizonyítékra leltél? Ne habozz, írd meg a nincsvalsag [kukac] gmail [pont] com címre!

Friss topikok

csatlakozz

Ha szerinted sem létezik a válság, gyere csatlakozz a csoportunkhoz Facebookon!

A paranoia kora

2009.04.16. 09:35 | Captain Crisis | 7 komment

Címkék: paranoia nincs válság

Ez nem egy újabb emo zenekar neve, vagy egy külvárosi rockkocsma speciális rendezvénysorozata, hanem egy valós probléma, mellyel nem igazán szembesülhetünk direkt módon a hétköznapokban, hiszen magunk is részesei vagyunk.

Zaklatott vagy, egész nap pörögsz, de úgy érzed értelmetlenül? Válságokról szóló hírek ömlenek az arcodba 24/7-ben?

Dr. Daniel Freeman évtizedes kutatásai alapján arra a következtetésre jutott, hogy a veszélyek és az erőszak folyamatos nyilvános jelenléte következtében négy emberből egynek paranoiás szorongásai vannak.

A pszichiáter állítása szerint a paranoia sokkal gyakoribb, mint gondolnánk, mivel lehetséges okozói, úgy mint az urbánus társadalom izolációja és egyre rémisztőbb versengése az elmúlt tíz évben megsokszorozódtak.

Agóniáink valós okait azonban nagyon kevésszer érzékeljük. Egyszerre váltunk ugyanolyan érzéketlenné a hírekre, mint ahogyan tudat alatt érzékenyek és hiszékenyek.

Nem lepődünk meg egy iskolai lövöldözésen, vagy egy repülőgép katasztrófán, sőt ha kép nincs a cikkben, már rá sem kattintunk. De mostanában rettegés lesz úrrá rajtunk, amint meghalljuk a hitel, piac, bank, veszteség stb szavakat.

Mitől rettegünk?

Válság van? Vajon rettegnénk a válságtól, ha valóban az lenne, és valóban lenne mitől félnünk? Nem rettegnénk, hiszen a repülőn sem rettegünk attól, hogy lezuhan, miután már megtörtént.

Akkor meg mitől rettegünk?

Az úgynevezett holdudvarhatás áldozatai vagyunk. A globális gazdaságnak pedig van egy olyan tulajdonsága, hogy minden üzleti mozzanat, szinte minden ország gazdaságára hatással van. A holdudvarhatás következtében, pedig mindent egy „válság van” szemüvegen keresztül kezdünk el nézni. Egy globális méretű holdudvarba keveredtünk. Ideje lenne már befejezni, hogy minden rejtett szorongásunkat a „válsággal” magyarázzuk.

Nincs válság. Para van.

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsvalsag.blog.hu/api/trackback/id/tr541068105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.04.16. 10:38:55

...azért válság (is) van. Én legalábbis ezt veszem észre a fizumon november óta (-30%) :(

S. Annyi 2009.04.16. 10:53:37

Azt, hogy nincs válság, mondd el azoknak a tízezreknek, akik elvesztették a munkahelyüket. Bizonyára azért, mert nincs, ugye? Köztörvényes bűnöző lett Magyarország miniszterelnöke, a gazdasági miniszterjelölt kartellezés miatt visszalép (visszaléptették). Szarba vitték az országot.... gratula.

HitElemér · http://www.credithill.eu/ 2009.04.16. 12:59:20

A visszalépés csak a színjáték része, de show must go on!

MrTeufel 2009.04.16. 13:22:44

Hübübü bebe bübübü százezer milliárd bübübübüb bebbebebee zsidókomcsi bibibibibie bübübübübübübübübübübü büb übü übübübü bübübüb cigány bübübübübüb bü bübü übübü -90% hüheee kkkkkkkkk tízezrek hühübhühü
NEM VICCES :(((( bbübübüüübüüüüü hhhhüüüüüü gratula.

alert 2009.04.16. 23:00:49

tényleg nincs válság, én évek óta nélkülözök, ugyanúgy rágom a zellert most is, nem változott semmi:)

Mindfield 2009.04.17. 13:17:11

@szmájlinéni: Erről van szó, kérem. És még az a kevés ami megmaradt, arra is úgy kell vigyázni, hogy bármikor elvehetik. És ez nem tegnap kezdődött.

alert 2009.04.17. 14:06:39

@Mindfield: elvenni? erre nulla az esély. ami nincs, azt nem lehet elvenni :D nálam nincs válság.
süti beállítások módosítása