Home

Nincs Válság

Araszoló dugó a Nagykörúton, dugig tömött kocsmák, rogyásig pakolt kosarak a közértben és persze nagyképernyős plazmatévé minden háztartásban. Ki mondta, hogy válság van?!

Bizonyítékra leltél? Ne habozz, írd meg a nincsvalsag [kukac] gmail [pont] com címre!

Friss topikok

csatlakozz

Ha szerinted sem létezik a válság, gyere csatlakozz a csoportunkhoz Facebookon!

Nem süllyedünk, nem süllyedünk

2010.07.09. 16:12 | Alan Greenspam | 35 komment

Címkék: turizmus fogyasztás kocsma mutyi nincs válság

Ülök a Ráday utcában, Budapest étterem-utcájában (The famous restaurant street of Budapest, baszki) és ég a pofám. Már megint. Nem saját magam miatt, hanem magunk miatt, a rólunk kialakult kép miatt, amit nem tudunk és valószínűleg nem is fogunk tudni lemosni. A hozzáállás miatt ég a pofám: megint és még mindig folyamatosan kibukik, hogy a gagyi és a mutyi országa vagyunk, aki nem hogy az európai kultúrvonalhoz nem fog soha felnőni, de a Balkán jó része is rég elhúzott mellettünk, s valószínűleg lassan a - vélt vagy valós - türk rokonaink is le fognak tagadni minket a francba.

Pedig most, hogy túl vagyok az első felháborodáson, visszanézve nem történt semmi különös. Leült mellém sörözni egy amerikai pár, klasszikus felszerelésükben (fehér short, sportcipő fehér zoknival, hónaljban erősen foltos golfpóló) aztán a férfi előadta, ahogy a szomszéd kajáldában cézár-salátát próbált venni. Amit kapott, az basically zöldsaláta volt néhány karika paradicsommal, majd a pultos simán megpróbálta lehúzni a normál ár duplájára. (Aztán persze jött a szokásos, ja-bocs-elszámoltam sértődött arckifejezés.) Oké, hallottunk már néhány ilyen sztorit a magyar vendéglátásból, amin azonban kiakadtam, az a pasi kommentárja volt: "I had a nice example of the good old Hungary, again."

Igen, ez az again, ez a megint az, ami kivágta nálam a biztosítékot. Nem tudom, hány napja érkezhetett ez a pár, de már nekik is nyilvánvaló volt: ez a 93e nm a lehúzás és az átverés országa, pirossal jelölve a Lonely Planet térképeken, ahol kulturált országok lakói félelemmel vegyes kiváncsisággal lépnek le a repülőgépről, miközben izzadt tenyérrel markolják a nyakukban - póló alá rejtett - pénztárcát. Szomszédaim nem is számítottak másra, mint erre, valószínűleg voltak már Dél-Kelet Ázsiában és Észak-Afrikában is, ahol megedződött a jellemük a hasonló esetek kezelésére.

Én pedig azt kell hogy gondoljam, ahol ennyire nem változik semmi, ott valóban nincs válság. Ahol sorra zárnak be az éttermek, de a maradék még mindig azon fáradozik, hogy a napi egy-két beeső turistát megkopassza, ott egyértelmű, hogy nem lehet válság. A válság ugyanis arra készteti az embert, hogy változtasson, hogy váltson, ha túl szeretné élni a nehéz napokat. Különösen a vendéglátóiparban, ahol harmadannyi turista negyedannyi pénzéből kell lehasítani a nyereségességhez szükséges forintokat, mint néhány évvel ezelőtt. 

Igaz, ha eddig nem jutott eszébe az éttermeknek, hogy a rövidtávú, szar kajára és kizsigerelt pincérekre alapozott modell helyett valami hosszútávút kellene csinálni, már csak úri becsületből is, nyilván nem most fognak változtatni. Most kezdjenek el hírnevet építeni, amikor alig turista, a jó alapanyag meg sokkal drágább és különben is, hazai körökben már évek óta lehúzós szarnak minősítik a helyet minden szinten és fórumon? Nyilván nem. Legfeljebb ha nehéz idők jönnek, elég lesz egy - gimnazista, feketén foglalkoztatott - pincér is, az Ungarische Goulashsuppéba meg elég lesz 20 deka hús a 10 liter léhez. 

És sajnos ez a mentalitás nem csak a vállalkozások szintjén érezhető, hanem a szabályalkotók szintjén is, akik a vállalkozásbarát politika egyre áttetszőbb zászlaja alatt egyre-másra lehetetlenítik el a cégeket, irgalmatlan adó- és járulékterhekkel; mutyizással és kenőpénzekkel megszerezhető engedélyekkel; átláthatatlan és teljesíthetetlen pályázati feltételekkel, hogy tényleg csak a felszínét kapargassam meg a hegytetőt beborító szarnak. Hát valóban, hogy a francba csináljon valaki egy hosszútávon működő becsületes éttermet, ha a bevétele legalább felét lenyúlja az állam és sosem tudni, mikor állít be egy újabb - eddig sosem hallott - hatóság képviselője, aki nyújtja a markát vagy vaskos bírsággal fenyeget. 

Aki pedig azt hiszi, hogy ez az áldatlan állapot egy kormányváltással vagy egy válságkezeléssel elmúlik, nagyon téved. Ez a mentalitás a népnyúzó Döbrögik óta velünk van. Néha más veszi kezébe a szaros ostort, hogy nagyokat cserdítve vele munkára bírja a pórnépet, de bizony, dicsőséges ezerbárhányszáz év alatt ez nem sokat változott. 

És hogy mi lesz? Mi lenne? Ami eddig is. Aki tehetséges és elég kalandvágyó, úgyis lelép az országból, az itthon maradtakon pedig az ügyeskedők és a pofátlanok élősködnek majd. A lényeg, hogy nincs az a válság, ami ide begyűrűzne, hiszen dicsőséges káeurópai Atlantiszunk már ezer éve áll, csak mindig valaki más énekli a kórus élén, hogy "nem süllyedünk, nem süllyedünk!"

u.i.: a sportfröccs egy deci bor és négy deci szódavíz keveréke. Korábban kisházmester néven volt ismert. Azért sportfröccs, mert alapvetően a szomj oltása a célja, épp csak olyan mértékben borozva össze a szódát, hogy "íze legyen a víznek." Jelen sorok szerzője nem állítja, hogy ő találta ki ezt a kifejezést, de a Margitszigeten található egykori Sark-kertben történő meghonosításában mindenképp elévülhetetlen érdemei vannak. És erre büszke, különösen annak fényében, hogy már összehasonlító körképeket is találni e témakörben a neten.

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsvalsag.blog.hu/api/trackback/id/tr102141232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakke 2010.07.09. 23:56:47

Külföldön dolgozom, csak kisebb részt a fent említettek dolgok miatt. Próbálom az Országunkat népszerűsíteni, milyen jó és olcsó hely, de sajnos az a lehúzás amit otthon van, a pofátlanság teteje(tisztelet a kivételnek). Ott basznak át, ahol lehet, ezt mind a régi rendszer hozadéka.

Elmondok egy történetet.
Adott egy vállalkozó család, aki olcsón (fusi, lopott) benzint vásárol(t), mert hogy olcsóbb. Kb. egy évre rá, elkezdték leszívni az ő üzemanyagát is a telephelyükön, a kocsikból, teherautókból (mindegy hogy roma vagy nem roma, most nem ez a lényeg) Ő persze szidta amazokat, akik ilyet csinálnak, hogy már több százezres a kára és nem tudják őket megfogni. Tudok hasonló biciklis, húsos, stb. történetet is. Fail?
Ez egy lánc, addig folytatódik, míg egy láncszem ki nem áll a körből. Erről a magyar emberek tehetnek, berögzült szokás a múlt rendszerből, ami fenntartja a kisstílű bűnözést. Ezért is ódzkodom hazamenni...

bakke 2010.07.09. 23:59:59

hibákért elnézést, gyorsan írtam.
Posztolónak pedig virtuális érdemrend. Sajnos túl kevesek vagyunk a 10millióban

Rá Dios 2010.07.10. 00:24:26

Süllyedünk, süllyedünk, ja. Föl vagyunk rá hatalmazva.
És?

Kitettétek már a Nemzeti Hivatkozmányt? Megvan a legalább 50x70 cm? Függőlegesen lóg? (Vagy lógósan függőleges?)

Na azééér! A többi meg nem számít.

bakke 2010.07.10. 00:36:04

@Rá Dios: a politikai "elit" nem tudja ezt rövid idő alatt megoldani, de becsülendő, hogy legalább próbálkoznak

Rá Dios 2010.07.10. 00:38:44

Ide illik kicsit az Index friss híre is:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/09/megint_lehet_disznot_vagni/

A pesti Örs Vezér terén a mai Árkád bevásárlóközpont helyén nagy autóparkoló volt, ahol a rendszerváltás utáni években un. "MDF piac" működött. Na az volt a megfelelő helye a rendeletalkotók szeme előtt lebegő - majd később mindannyiunk gyomrában forgó - "kistermelői" házias élelmiszereknek. Kolbász a földről, a porból, csak néha a csomagtartóból.
Nem így képzelem a gazdaságfejlesztést.

ToMorgan 2010.07.10. 00:46:17

Hat, ez tenyleg gaz.
Azonban nem csak a turistakat huzzak le. Edesanyamat Balatonfureden egy fagyizoba akartak atvagni par szazassal, es amikor meg merte emliteni, hogy rosszul adott vissza neki a pultosholgy akkor az a tunder Anyukamnak vagott egy marek apropenzt.
Meg jo hogy ottvoltam es elkuldtem a halal faszara, mert anyuka csak elfordul es szomoruan elballag.

jozicsenko 2010.07.10. 00:48:36

@Rá Dios: a házi disznó vágás engedélyezése nem egyenlő az azonnali igénytelenséggel: a hapci rendszer (dögöljön meg aki behozta a HACCP-t) tönkre tett mindent: elméletileg nem etetheted a malacodat házi moslékkal (mert veszélyes hulladék), csak gyári táppal (mert az visszaellenőrizhető): persze a háztáji malacot magánszemélyként megeheted, de nem értékesíthetsz: nézd már meg, mi van olaszországban, angliában, franciaországban: mondd azt a helyi termelőnek, hogy nem adhatja el a városban a termékét, mert nincs hozzá engedélye: szerinted milyen eddig ismeretlen kapcsolatokat lelne édesanyád és közötted?

másrészt viszont amikor gazdag, tehetős, igényes arc saját erdőjében akarta makkoltatni (Ahogyan 80 éve is tették!!) a malacait, majd vitte volna a saját fogadójába, na azt a hapci nem engedi (amit egyébként 20-30e Ft-ért megvehetsz, mert egy igazolást kell adnia valakinek, oszt csókolom, megvan a papírod: bürökratikus f.szság) bocs az offért

dr. Trebitsch 2010.07.10. 00:57:35

Hát igen, ország, amely a saját szarában süllyed el. Megérdemli, aki itt marad, innen el kell menni, vagy nagy külföldi cégnél dolgozni, és akkor egy idő után el lehet menni áthelyezéssel is külföldre. Minél előbb, mert nemsokára már csak huszadrangú, hazájukban is alkalmatlan ukrán, üzbég stb. orvosok fognak életmentő műtéteket végezni, a magyarok a gazdag nyugati urak életét fogják vigyázni.

__Geri__ 2010.07.10. 02:13:53

Nem tetszik? Hát akkor a leváltott ,,szar'' párt helyett nem a ,,fos'' pártjára kellett volna szavazni, hanem mondjuk a harmadikra. Igaz, az meg véres lett volna. A lámpavasról lelógó hulla szaga büdös, de csak pár hétig kell elviselni. Think again.

gande 2010.07.10. 02:20:11

ráday u., olasz kajálda, 3 éve.

vmilyen tésztás kaját ettünk. kértem rá parmezánt, kihozta, én egy teáskanálnyit rakok a tésztára. a végén fizetünk, a számlán 350 ft. "sajt" címen. kérdem a pincért, hogy ez mi, közli h ez a parmezán, amit kértem. tessék? az a teáskanálnyi parmezán? közli, hogy ő nem tehet róla, ha csak annyit raktam rá. mondom, akkor kérem a maradékot becsomagolni. így is történt, jattot persze nem adtam és soha többé oda nem. most kivel cseszett ki?

ugyanott, soulcafe:
jön a számla, rajta +10% "service". na ezt nem szeressük. fizetek, kapom vissza a pénzt, hát persze azt hozzácsapta. kérdem, hogy miért, és hogy az mi. mondja a pincér, hogy az adható (!). kérdem, hogy beszéltünk róla? válasz: nem és szívesen hozza azt a pénzt is. mondom: rendben.

előtte elég gyakran voltam ott, de most már mellőzöm az egész ráday utcát.

persze a benzinkutaknál, rendszeresen elfelejtenek 10-20 forintot visszaadni, ha szólok, akkor meg vágja a pofát.

ezek a dolgok addig nem fognak változni, ameddig az emberek ezekbe beletörődnek, nem akarnak "smucig, csóró" benyomást kelteni a reklamálással, és nem mellőzik következetesen azokat a helyeket, ahol, megpróbálják átvágni.

nestrot10 2010.07.10. 06:17:41

A Rákosi Viktorunk Nemzeti testéből kellene egy két darabot kifüggeszteni ahová lehet...persze ehhez előbb fel kellene darabolni,..lehet hogy sor kerül rá?:)

nestrot10 2010.07.10. 06:51:40

MEGTALÁLTUK ORBÁN V. KIÁLTVÁNYÁNAK EREDETIJÉT !(ezért Őt már Rákosi Viktornak nevezik)

FIDESZ Politikai nyilatkozat: „Legyen béke, szabadság és egyetértés.”
Hogyan készült?
Forrás: Szabad Nép, 1952. december ! ! !
A LEGYENBéke, a Szabadság és az Egyetértés téesz tagsága közösen ünnepelte meg november 7-ikét. Az alábbi ünnepi beszéd hangzott el.
A. XX.XXI század negyedikELSŐ évtizedének végén, huszonöt NEGYVENHAT év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros éve ÉVTIZEDE után Magyarország dolgozó népe megVISSZAszerezte az önrendelkezés jogát és képességét.
A magyar munkásosztály NEMZET önrendelkezésért vívott küzdelme 1919-ben 1956-BAN egy dicsőséges, de végül vérbe fojtott forradalommal kezdődött. A küzdelem a Horthy-rendszerVÁLTÁS POLITIKAI PAKTUMAI idején is VAL folytatódott, és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba, majd Hitler oldalán a vesztes fasiszta rablóháborúba torkollott. A magyar munkásosztály és dolgozó parasztság NEMZET 1947 nyarán 2010 TAVASZÁN újra összegyűjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres fordulatot FORRADALMAT vitt véghez. Rákosi Mátyás elvtárs, az MDP KV és az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között kiMEGvívott fordulatotRADALMAT elismeri és tiszteletben tartja.
Pártunk és kormányunk, élén Sztalin eltvárs legjobb magyar tanítványával, Rákosi Mátyás elvtárssal AZ ORSZÁGGYŰLÉSkinyilvánítja, hogy az 1947. augusztusi ÁPRILISI választásokon, majd a két munkáspárt egyesítő kongresszusán új társadalmi szerződés született, amellyel a magyar dolgozók OK egy új rendszer, a Szocializmus NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS Rendszerének felépítéséről MEGALAPÍTÁSÁRÓL döntöttek. A magyar munkásosztály NEMZET e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Központi Bizottságot, Országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a szocializmust NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS RENDSZERÉT.
Mi, a Magyar dolgozó nép ORSZÁGGYŰLÉS képviselői kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínű magyar dolgozó nép, NEMZET tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend, valamint Rákosi elvtárs és a Magyar Dolgozók Pártja iránti hűség lesznek közös jövőnk tartóoszlopai.
A szocializmus, majd a kommunizmus NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS Rendszere minden magyar dolgozó számára nyitott, egyaránt részesei a határon innen és túl élő, az internacionalizmus nemes eszméje által összekapcsolt proletárok MAGYAROK. Lehetőség mindenki számára és elvtárÁs mindenki FELÉ, aki Magyarországon él, dolgozik ÉS VÁLLALKOZIK. Szilárd meggyőződésünk, hogy a fejlett szocializmus, majd a kommunizmus NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS Rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat, ezzel is erősítve az imperializmus ellen küzdő békefrontot. Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar dolgozót EMBERT, legyen bármilyen korú, nemű, szakmájú, VALLÁSÚ, marxista képzettségű POLITIKAI NÉZETŰ, éljen bármely pontján az országnak VILÁGNAK, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyar dolgozók OK végre megvalósíthassák saját céljaikat. Erre tesszük fel életünket MOST KÖVETKEZŐ ÉVEIT.

kpityu2 2010.07.10. 06:57:54

Én is tudnék hasonló történeteket, és nem csak a vendéglátásból. A pitiáner újgazdag vállalkozók országa vagyunk. Ennyi.

Rá Dios 2010.07.10. 07:28:15

@kpityu2:
Igen, sajnos.
A "vállalkozó" szó elé vagy odatartozik a "kényszer-" előtag, vagy helyébe az "ügyeskedő".
További kategória, amelyben már az értékteremtés látszatát sem kell felidézni, csak az elsajátításban jeleskedni, az a "politikus" és az ő nyúlványai, a "hatóságok".
Úgy tűnhet, pesszimista vagyok. Na az is vagyok.

lüke 2010.07.10. 07:31:22

kényszer, vállakozás stb
mind hübelebalász módjára folyik
iskola, szakértelem, praxis nélkül

petrocelli111 2010.07.10. 07:34:34

Mi köze van ennek a fidesz nyilatkozathoz? Nestrot ! Te idióta barom!!!

Rá Dios 2010.07.10. 07:45:11

@petrocelli111:
A nyilatkozatot én "hivatkozmánynak" nevezve ugyan, de szintén érintettem, ezért válaszolok. Persze nem a " ...te idióta barom" kifejezésed miatt, hanem ami mögötte van:
Éppen ez a baj, hogy a szimbolikus gesztusok nem pótolják azt, amit valódi polgári protestáns körökben egyszerű, régi szóval munkának neveznek.
Nem azonnali kaszálás, nem garantált siker, nem más kinyírása, hanem folyamatos, elszánt, körültekintő MUNKA. Igényesség a saját dolgaidban, hogy ugyanaezt elvárhasd másoktól is. Na ha ezt érted Nemzeti Együttműködés alatt, ám legyen, de nagy szavakkal, pláne CSAK nagy szavakkal biztos a kudarc.

Rá Dios 2010.07.10. 07:46:37

Rákosi Mátyásnak ehhez az egészhez annyi köze van, hogy ő a rossz minta. :-)

Mizar 2010.07.10. 07:50:54

bakke 2010.07.09. 23:59:59

"hibákért elnézést, gyorsan írtam."

-Nem a hibákkal van baj, hanem ezzel:

"Ott basznak át..."

-Én úgy írom az ilyet, hogy ott vernek , vagy vágnak át...

ati27 2010.07.10. 08:32:10

Mindig jókat röhögök ezeken a sztorikon! Akommentek meg még jobbak.. :) Pláne, hogy az ilyen sztoriknál már a 2. az aktuálpolitika "leegyszerűsített" változatával jön. :) Azt kéne már felfogni, hogy a politikának ehhez semmi köze! Ez megy már mióta világ a világ! Nem tűnt fel? El kéne gondolkodni, hogy a "választott" politikusaink olyanok, amilyen a pórnép! A fekjekben van a baj, és az a baj, hogy az emberek túlnyomó többségében! Rövidtávú haszonérmegb*** saját anyját! Beszélgettem egy olyan emberrel aki már itt született (svédország) ennek ellenére tökéletesen beszél magyarul, és elég sok időt eltöltött otthon is, tehát tudja mi a dörgés. Ő néha vitt svéd túristacsoportokat. Mesélt egy-két érdekes élményt. :) Szóval gyerekek, elnézve az itteni mentalitást minimum 100-150 év hátrányban vagyunk! (Ez nem vicc!)

whiterose 2010.07.10. 08:37:51

@nestrot10: még nem unod? Forr a tészta a koponyádban?

Pumpui 2010.07.10. 08:53:12

Kikérem magamnak, hogy dél-kelet Ázsiához hasonlítod!!! :-) 6x voltam Thaiföldön elég sok bárban, soha 1x sem próbáltak átb..ni a számlával!!! Oké, taxisofőrök gyökerek de azok itt is. :-( És éttermekben sem húztak még le soha! Kambodzsában és Laoszban sem volt gondom. Szóval húzd ki dél kelet Ázsiát légyszí! :-) Kissé ironikus vagyok, de valóban míg ott 10 év alatt komoly fejlődést látok (pl. már az utcai árusok is kiteszik az árat, nem kell alkudozással sz...ni) addig nálunk inkább visszafejlődést, legjobb esetben stagnálást tapasztalok! :-(

egyenlítő 2010.07.10. 08:56:20

@kpityu2: Nem szeretem ezt a kifejezést: "újgazdag". Ez a báró Csekonicsok stílusa volt, 80-100 évvel ezelőtt.

Bud vagyok, uram! 2010.07.10. 09:17:39

Igen, valóban nincs válság ebből az aspektusból.
A "mutyi metafizikája" cikksorozatban ugyanez van megközelítve kicsit másképpen:
sciencecaffe.com/?q=hu/sciencecaffe/hu/szabad-kulcsszavak/p%C3%A1ly%C3%A1zati-szarkazmus.html

egy maréknyi dollár 2010.07.10. 09:22:33

És ez még csak egy könnyű kis kaland azokhoz a horrorisztikus történetekhez képest,amelyekben a nyakánál fogva hurcolták a vendéget/általában külföldi turistát/ a bank-automatához.
Mikor is állította össze az USA a magyar vendéglátóhelyek feketelistáját?
Hallotta-e már valaki azt,hogy egy ilyen eset után börtönt kapott az elkövető és örökre bezárták a kocsmát?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.10. 09:30:53

Hát igen. Az Országimázs-központ ilyen hozzáállás miatt igazából mindegy is.

G_P 2010.07.10. 09:37:56

Nagyon jó, hogy megírtad ezt a bejegyzést, mert igen szemléletes, főleg a kimondott AGAIN szócska miatt, sajnos.

Egyébként a SZIMPLA KERTben voltam egyszer, amikor a pultoscsaj elvette a 10ezrest az angol lánytól, majd fél perc múlva letagadta, és úgy csinált, mintha még nem fizetett volna az angol csaj. Nagy cirkusz és a mi nyomásunk hatására kapta vissza az angol csaj a pénzét (helyesbítve visszab*szták neki SÉRTŐDÖTT fejjel), úgyhogy az is good old Hungary volt, sajnos.

nestrot10 2010.07.10. 09:44:02

Orbán Rákosi viktor ma már Dél- afrikában van a foci vb-n....
...hogy ott nem tudja valami feka jól lelőni?.....szívességet tenne az országnak.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.07.10. 09:54:14

Dögöljön meg aki a m,inimálbérből még adót von mert a köcsög munkaadók nem fizetnek egy buznyákkal sem többet mint a minimálbér aminek 77 ezer a nettója!1986-ban is többet kerestem mint most!Gusztustalan fos ország aztán csodálkoznak ha mindenki lop csal és hazudik!OV-nek és csürhéjének kéne ennyiből megélni és gyereket iskoláztatni meg etetni!

Rá Dios 2010.07.10. 10:01:05

@Rá Dios: Hűha...Újra elolvastam magamat és fellengzősnek találtam. Akárha a szószékről szólnék. Bocs.!

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2010.07.10. 10:32:55

@Rá Dios: baxus. AKárhány emberrel beszélek, mind szivesen látná Viktort csillár pózban: lógjon, és égjen. De akkor ki a f@sz szavazott rájuk????????????

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.07.10. 10:34:17

nem tudok olyan vendéglátóhelyet mondani debrecenben, ahogy így vagy úgy, az évek során ne próbáltak volna meg átverni, úgyhogy pár éve már egyáltalán nem megyek sehova.

a 15 éve ismert szomszédom-jó barátom kocsmájában is vert már át a pultoscsaj. hihetetlen. ezek a büdös, mocsokban fetrengő, elvtelen, erkölcstelen prolik egyszerűen nem tudom mit képzelnek magukról.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.07.10. 10:36:22

@Gempacsöki Boborján: ugyan már! akinek ilyen a mentalitása, az akkor is meglopna másokat, ha milliókat keresne.

érdekes, én nem keresek most egy filért sem, mégsem mások átbaszásán keresztül képzlelem el a jövőm.

nem pofázni kellene, meg másokra mutogatni, bezzegelni, hanem VISELKEDNI.

Mizar 2010.07.10. 12:12:36

@Judge:

Van vagy másfél hónapja, hogy új kormány van.
Szerintem is kevés még amit tett, de idő se nagyon volt többre.
Mindenesetre már eddig is többet tett mint a szocnyik-libnyik banda nyolc év alatt. És bár azt se tette volna amit tett, akkor most gazdagabbak lennénk.

Moderngotika 2010.07.11. 15:12:28

To Bakke
Megértem, hogy fáj, ami idehaza a külföldiekkel történik. Történetesen én is alapvetően külföldön dolgozom, és hallom a visszajelzéseket Magyarországról.
Nem tartom azonban helyesnek mindent a múlt rendszerre kenni. Egyrészt azért, mert nem a szocializmus idején
- tanították meg szegény magyarokat lopni,
- kiüldözték a templomokból,
- nem nevelték hazafinak,
- és minden egyéb bűnt sem akkor csináltak.
Egyrészt már a két világháború közötti Magyarországot is "cigányországnak" nevezték nyugaton, nem annyira a cigányok száma, mint amennyire a magyar mentalitás miatt! Szemmelláthatóan a közerkölcs inkább az elmúlt 20 évben romlott meg, és nem látom, hogy történne legalább próbálkozás ennek a javítására.
süti beállítások módosítása