Home

Nincs Válság

Araszoló dugó a Nagykörúton, dugig tömött kocsmák, rogyásig pakolt kosarak a közértben és persze nagyképernyős plazmatévé minden háztartásban. Ki mondta, hogy válság van?!

Bizonyítékra leltél? Ne habozz, írd meg a nincsvalsag [kukac] gmail [pont] com címre!

Friss topikok

csatlakozz

Ha szerinted sem létezik a válság, gyere csatlakozz a csoportunkhoz Facebookon!

A kormány szerint enyhíthetetlen a válság

2009.07.05. 10:00 | Dr. Justice | 28 komment

Címkék: új magyarország paranoia nincs válság

Ez az Új Magyarország Fejlesztési Terves képeslap (köszönet Becherpignek) ugyan nem vadonat új, de miután kibányásztam a fiókomból, rá kellett jönnöm, hogy az üzenet a pár hetes csúszás ellenére is abszolúte érvényes. Sőt, univerzális és örök érvényű! Csak tudnám, hogy mi az (elfogadva, hogy ez egy kommunikációs anyag, márpedig tudósaink eddig nem találtak ennek ellentmondó bizonyítékot).

Szóval ezek valamit mondani akartak ezzel a lappal. De mit? Első ránézésre ugyan üvölt róla, hogy a „Válság nem enyhíthető!”, de a rémülettől remegő kézzel elolvasva az apró, fekete betűkkel szedett köztes sorokat, akkor meg pont az ellenkezőjét, vagy legalábbis valami olyasfélét kapunk: minden fasza, de keményen dolgozunk rajta, hogy még faszább legyen. WTF? (Katt ide a nagyobb képért)

Az egy dolog, ha egy ember idióta. Tehetségtelenül is lehet bármit melózni, amíg nincs valakinek, valamiért útban. De hogy egy egész kormányzati szisztémán átcsorogjon egy ekkora balfaszság, ahhoz azért több ember összehangolt elmelágyulása kell. Ha beleüvöltik az emberek arcába, hogy válság van, akkor miért csodálkoznánk, hogy mindenki ezen rinyál?

Nekem tök mindegy, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv jó-e vagy sem, eléri-e a célját vagy sem, de amíg azok az emberek, akik ezt kiadták a kezükből, még ugyanott dolgozhatnak (és még pénz is van a sokszorosításra), addig nem hiszem el nekik, hogy válság van.

Ha viszont nincs válság, akkor tényleg nem is enyhíthető. Talán ezt akarja sugallni a szórólap is.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsvalsag.blog.hu/api/trackback/id/tr131227110

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Válságolok 2009.09.26. 22:55:57

Eddig nem féltem a válságtól. Azonban, még régről maradt egy furcsa szokásom: Konkrétan minden felírom minden kiadásomat, még a legapróbbakat is.Az utazás árával együtt egy igen magas összeg áll a havi összesítésnél, és még négy nap vissza van.Pers...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szvob. 2009.07.05. 10:49:00

"Nekem tök mindegy, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv jó-e vagy sem, eléri-e a célját vagy sem"

1.) hát sajnos senkinek nem mindegy hogy sikeres-e; neked sem
2.) ez a papír pont arról beszél, hogy a válság nem enyhíthető, ezért kell azzal foglakozni, hogy a vállalkozások pályázatok útján stb utján jobb helyzetbe kerülhessenek.
3.) értenéd ezt Te is, csak nem akrod, mert akkor miről szólna a post.
ugye.

Dogdog 2009.07.05. 10:52:33

Remélem a következő választáskor a 15 %-ot se adjuk meg nekik.
Az lenne a legszebb, ha nem is lennének, de ahhoz túl sok köztünk a múlt kádári kábulatában élő. Az hogy ennyire hülyének néznek minket azért több mint felháborító, vagy tényleg ekkora barmok vagyunk?!

Dogdog 2009.07.05. 10:57:32

@szvobi: szerinted sokévi töketlenkedéssel, hazudozással, lopással mára megtanultak csodát tenni?!
Jah és a válság közgazdasági értelemben is enyhíthető, csak annak kellene lennie a célnak, nem a mindenképpen, mindenáron hatalom gyakorlásnak. Lehet hogy neked pártfinanszírozott vállalkozásod van, mert úgy jogos a rózsaszín szemüveg, de ki fogja mutyi pályázatokkal finanszírozni azt majd jövőre?!

Netuddki. 2009.07.05. 11:04:13

@szvobi: Nem!
Az én értelmezésemben is sajnos arról beszél a papír, hogy beismerik nem ők fogják megoldani a válságot. És most nem a gazdasági (bank) válságról, hanem az erkölcsi és valódi gazdasági magyar válságról beszélek. Okos ember ilyenkor félre szokott állni és átengedni a helyet annak aki tud tenni valamit.
A megoldás is egyértelmű. Drasztikus adócsökkentés. Csak ehhez jópár politikusnak (élősködőnek) fel kellene adnia az egzisztenciáját, mert sajnos (nekik sajnos) ez az adónk megdézsmálásának is a végét jelentené.

Netuddki. 2009.07.05. 11:06:11

@Dogdog: Pár patkány már menekül a hajóról. Pl. katinka.

torró 2009.07.05. 11:13:57

Gazdasági és pénzügyi szakemberek állítása szerint: a jelenlegi világméretű válság mélyebb mint a 20-s 30-s években ,sőt még nem is értük el a mélypontot, csak a felénél tartunk! Namármost mi ott tartottunk hogy ha nem kaptunk volna hitelt bedőltünk volna mint gyenge szélben a budi ajtó.
És akkor most higgyem el hogy mi vagyunk a fasza gyerekek?
Tényleg HÜLYÉK vagyunk.

szvob. 2009.07.05. 11:26:02

@Dogdog: Most mondd már meg, miért kell sértegetni a másik embert? Bántottalak én?
Az EU-s pályázati rendszer kicsit többről szól, mint a pártvállalkozások finanszírozásáról. Ezt te sem gondolhatod komolyan... Bakker, hány iskola, óvoda, település, senkihez nem köthető vállakozás nyert már vissza nem térítendő támogatást? Nem mondom, hogy nincsenek olyan pályázatok, amikben van mutyi, mert biztosan van, (más kormány alatt is lenne) és nem is normális dolog, de attól az egész rendszer még nem szar.
Neked kellene szemüveget cserélni, pontosabban a szemellenzőt levenni... :)

szvob. 2009.07.05. 11:29:24

@kovi1970: Igen, az adócsökkentés szükségességében tök egyetértünk. De csak egy kormányváltástól nem lesz adócsökkentés egyrészről, másrészről meg tegye össze a kezét a fidesz, hogy megint nem neki kell szart lapátolni
--- no persze a szart is a szocik hordták össze :)))

index.hu/gazdasag/penzbeszel/2009/06/30/magyarorszag_vilagcsucstarto_koltsegvetesi_hianyban/

illetve ezt olvassátok el

Gilderoy 2009.07.05. 11:33:33

"Nekem tök mindegy, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv jó-e vagy sem, eléri-e a célját vagy sem, de amíg azok az emberek, akik ezt kiadták a kezükből, még ugyanott dolgozhatnak (és még pénz is van a sokszorosításra), addig nem hiszem el nekik, hogy válság van."

Na apám te is felvételizhetnél oda munkaerőnek.

Ford Mustang 2009.07.05. 11:34:43

Ha elolvasnátok a fekete betűs részt is, megértenétek a plakát IGAZI mondanivalóját.

De ezt nem várhatjuk el mindenkitől.

Tvay (törölt) 2009.07.05. 11:47:56

@Ford Mustang:
Képzeld, elolvastuk.
Te kis marketingszakember...

torró 2009.07.05. 11:48:56

Igen csak ezt már 2002-n kellet volna látni!! Ez most olyan mint amikor valaki az árokban landol és beugrik a felismerés hogy nemtudom nem e kellet volna é fékezni.
Az a baj hogy az ember nehezen tudja már megérteni őket hogy tényleg ennyire nem értenek hozzá vagy szándékosan tesznek tönkre bennünket.

Netuddki. 2009.07.05. 11:56:59

@torró: Az tény, hogy nem értenek hozzá, ezért is mentek politikusnak. A lenyúlás azért feltételez némi szándékosságot. Ennek az a mellékhatása, hogy valakinek fizetni kell ami így elfolyik ()ami kifolyik az mindíg befolyik). Mi igavonó barmok csak a szükséges rossz vagyunk ebben a mutyizásban.

Netuddki. 2009.07.05. 12:02:05

@szvobi: Olyat nem írtam, hogy a (fideszes) kormányváltás után itt jobb lesz. Nem is várom tőlük.

"--- no persze a szart is a szocik hordták össze :)))"
Igen, a fideszes propaganda ezt próbálja elhitetni, de sajnos vannak akik nem aludták végig az ő 4 évüket. Azon meg szerintem most ne kezdjünk el filózni ki a nagyobb tolvaj. Aki képes meglopni az állampolgárokat az csak maradjon csöndben.

szvob. 2009.07.05. 12:07:45

@kovi1970:
abban is egyetértünk hogy a mostani gazdasági állapotok megértését 2000-ben kell kezdeni, aztán a főbb állomások 2002 száz nap, stb, de ezt sztem ugyanúgy gondoljuk ezt.
Csak arra értettem az előző kijelentést, hogy a mostani bajban nagyobb a szocik szerepe.

De ha távolabbról nézzük mindenki ugyanannyira hibás, mert a mindenható/mindent megoldó/mindenről gondoskodó állam hitét minden párt ugyanannyira tartja életben. gy viszont mindenki felelős.

Tolvaj és tolvaj között viszont nincs színbéli különbség.

torró 2009.07.05. 12:30:46

Üdv kovi1970!
Igen sajnos az emberek fizetik meg a nem tudást.Csak remélni tudom hogy egyszer felnő az a nemzedék akit már nem nagyon lehet megvezetni.De azért azt veszem észre hogy egyre több embernél nyiladozik a felismerés.Csak még komoly politikusi gárda is kell hozzá! Na! itt az etetés ideje. Jó étvágyat mindenkinek a vasárnapi finom ebédhez!!

Rá Dios 2009.07.05. 12:55:28

@szvobi: Jól mondod, de a plakátok mint műfaj, nem gondolkodásra kell késztessenek, hanem mozgósítanak. Csináld, vedd, nem hagyd, menj oda, ilyesmik az egyszerű üzenetek.
Hiába igaz a tartalom, ha nem megy át az üzenet.
Akárcsak a másik nemrégiben látott szerencsétlen plakátváltozat, ahol grafikailag és színvilágában különböző két plakát - amelyekt nem kapcsol össze a futtában odapillantó ember - együttesen kellene kifejezze a mondandót. nem maradsza magadra a bajban, az állam a helyén van és segít, de legalábbis azon van, hogy Te magad segíthess magadon.

tkazmer 2009.07.05. 13:24:14

épp az ellenkezője igaz annak, amit leírtál. onnantól kezdve, hogy ennyit beszélsz, beszélünk a dologról, az említett propagandagépezet máris elérte célját.
tudod olyan ez, mint az a bizonyos "nagyon sz@r reklám". azért beszélünk róla, mert olyan borzasztóan sz@r. de nem lehet, hogy éppen ettől jó? hiszen beszélünk róla, felkeltette az érdeklődésünket!

mokas_gizi 2009.07.05. 13:34:00

Azért 4-6 év alatt szándékosan jól tönkre tették ezt az országot...
Ahogy egyik fórum társ is írta ha nem kapjuk meg a hitelt akkor az ország már becsődölt volna...

Azzal a 5% ÁFA emeléssel is tönkre tesznek azért még 1-2 emberkét hogy biztos legyen a dolog...

moncayo 2009.07.05. 13:52:58

Ezt a barmot aki szerkesztette, meg a sok másikat, aki jóváhagyta. Látszik, hogy Mo-n az megy köztisztviselőnek, aki:

a./ Sík hülye, máshol nem kellene
b./ Korrupt, mint az állat.
c./ Tisztelet a kevés kivételnek

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.07.05. 13:53:36

@mokas_gizi: azért érdemes lenne elgondolkodni rajta, hogy pontosan mi is csôdölt volna be. A mulitnacionális cég, aminek dolgozom? Nem lett volna villany, gáz, víz?

Az egyetlen, amit el tudok hinni, hogy pénz nélkül nem lett volna rendôrség és talán egészségügy, mármint ezek érintették volna a nem állami alkalmazottakat.

Amúgy meg ha az állam összeomlik, fizetésképtelen lesz, akkor segély nincs, állami cégeknél fizetés (bele is borzongtam), minisztériumok, ilyesmik.

Nem az állam tartja fent a munkahelyeket, cégeket, a levegôt, a Tescot...

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.07.05. 13:54:24

@moncayo: még szerencse, hogy kommentelônek bárki elmehet.

Kis Hableány 2009.07.05. 14:05:00

Persze hogy válsá van amikor úgy nyiltkozik az egyik nagy fejgépprofesszor hogy túl sok cég van Magyarországon.Anyukájából van sok de nem cégből.És válság lesz míg az embereknek nem éri meg a kis családi vállalkozásokat megcsinálni,és nem éri meg kicsiben is vállalkozni.Addig tényleg kurva válság lesz és vakarhatják a fejüket hogy miből fizessék a nyugdíjasokat meg a sok lószart.

Kis Hableány 2009.07.05. 14:08:00

@Dogdog: De még mennyire sok!És amíg élnek ezek a múlrendszeri kábulatban élő szellemi nullagép magasbeosztású emberkék,addig sajnos ebben az országban ez marad.

samot 2009.07.05. 14:09:51

Enyhithetö lenne,csak kellenének az ellopott euro milliàrdok!

zsoltix 2009.07.05. 14:19:46

Kèk alapon fekete betü,gratula a dizàjnernek. Amùgy mi èrtelme van ennek,meg a tv-ben làthatò bejàtszàsoknak? Tapsikolnak maguknak,hogy jajj de ügyesen költjük az uniò pènzèt?

Johnny01 2009.07.05. 14:26:32

@Wahun: Egyetértek! Talán nem volna annyira népszerű politikusnak lenni ha bevezetnék a tolvajok ellen a lámpavas intézményét! Egyébként Magyarországon már húsz éve válság van, csak eddig nem volt ekkora üzlet rikácsolni.
süti beállítások módosítása