Home

Nincs Válság

Araszoló dugó a Nagykörúton, dugig tömött kocsmák, rogyásig pakolt kosarak a közértben és persze nagyképernyős plazmatévé minden háztartásban. Ki mondta, hogy válság van?!

Bizonyítékra leltél? Ne habozz, írd meg a nincsvalsag [kukac] gmail [pont] com címre!

Friss topikok

csatlakozz

Ha szerinted sem létezik a válság, gyere csatlakozz a csoportunkhoz Facebookon!

Válság 1929 - "Válság" 2009

2009.03.28. 18:35 | Captain Crisis | 9 komment

Tudjuk, hogy a média szeret dobálózni a nagy szavakkal, mert a nagy szavakra figyelünk csak igazán oda.

1929-ben a világ gazdaságilag legelőrehaladottabb országaiban súlyos, tömeges éhezések és súlyos tömeges munkanélküliség volt.

Mit jelent a válság ma?

Kizárólag a legszükségesebb igényeinknek teszünk eleget, vagyis:

1. Hetente csak háromszor megyünk el étteremben vacsorázni.

2. A hétvége már nem négy- (csütörtök estétől hétfő reggelig), hanem már csak kettő napi intenzív szórakozásból áll (szombat reggeltől vasárnap estig)

3. Csak azok vesznek hyper multimédiás telefonokat akiknek igazán szükségük van rá.

4. Csak azok vesznek 45 millió forint feletti értékű autót akiknek igazán szükségük van rá.

Ne essék félreértés, ez a blog nem azért jött létre, hogy lenevelje olvasóit a luxuscikkek fogyasztásáról, SŐT!

Annak érdekében hoztuk létre, hogy lenevelje az embereket a "válság van" kifogás nyilvános használatáról. Éljen a luxus, éljen a globális gazdaság. Válság volt, válság NINCS.

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsvalsag.blog.hu/api/trackback/id/tr801031738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

haveavoice · http://www.haveavoice.blog.hu 2009.03.28. 23:55:13

ez a blog egy fos. bazmeg válság van. szerintetek viccelnek vagy mi afasz? viccből szavnak meg eszetlen milliárdokat mindenhol?
igen vannak, akik ezt kurvára nem érzik meg. meg vannak akik igen. komojan kérdem, ti hol a faszba laktok? és mit akartok bizonygatni ezzal a bloggal? engem komolyan érdekel.
ki használja a válság van kifejezést, és mikor? és mire? hm?

haveavoice · http://www.haveavoice.blog.hu 2009.03.28. 23:56:12

eh "szavaznak" és "komolyan" meg "ezzel" a nyelvészeknek. csak siettem.

Captain Crisis 2009.03.29. 00:15:21

@haveavoice: a blog célja, hogy ráébresszen: valahogy mindíg van. Még egy fontos célja, hogy ha már mindenhonnan azt okádja mindenki, hogy ezért és azért van válság, és hogy már annak is a válság az oka, hogy idén nem lett 12%-al zöldebb a fű a főváros parkjaiban, halljunk olyasmiről is, ami enyhít a depresszív híreken, a humor és a szembesítés eszközeivel. Remélem megválaszoltam a kérdésed. (... szerintetek viccelnek vagy mi afasz?) :)

haveavoice · http://www.haveavoice.blog.hu 2009.03.29. 17:37:10

@Captain Crisis:
igen értem én, hogy mindenki ezt ugatja, és, hogy ez most tök jó indok és mindenre rá lehet huzni, hogy a válság az oka. ez engem is felbasz. és azzal is egyetértek, hogy humorosan lehet/kellene szembesiteni.
de. ezt a szembesitést nem kellene olyan általánosan csinálni. '29-ben se mindenki volt csoro, ott se mindenki pusztult bele. most se. csak azota eltelt josok év, a világon már több ember él, a technika is változott egy csöppet, és a társadalmak is. nálunk például sokkal nagyobb a szakadák azok között akik gazdagok, azok között akik nagyon jol élnek (nem milliomosok de van pénzük plazmára meg vadiuj kocsira) és maradnak a többiek, akik sporolnak, hogy legalább kocsmázhassanak. vagy az se. ugyanugy külföldön is. nyilván nem az áll kigyozo sorba az almás boltnál, akit épp most basztak ki az autogyárbol.
és amugyis. ez a két kép magyaroszágon készült? mert akkor kiafaszt is akartok ti szembesiteni és mivel? menjetek le bazmeg vidékra azt fotozzátok a kigyozo sorokat a vadiuj sony laptopok előtt.

Captain Crisis 2009.03.29. 18:03:18

@haveavoice: nem megünk le vidékre fotózni a nyomort és a szegénységet, mert nem azt mondjuk, hogy nincs nyomor és szegénység, tudjuk, hogy most azok vannak a legnagyobb szarban akik az úgynevezett középosztály. Nekem sem esett jól amikor az autó törlesztőrészlet a másfelesére ugrott, na de miért vesz az autót akinek nincs rá pénze?? így jártam. Az eddigi illúziónak, miszerint mindenre van pénz mert a bankok úgyis adnak vége, ez itt már a valóság, most látjuk, hogy valójában mennyi pénz van. Szarul esik, a néhány évvel ezelőtti állapothoz képest valóban válságnak tűnik, és ez még lesz szarabb is. De annyit nyavajogni mint amennyit nyavajgunk (egybként is kódolt genetikailag) emiatt az azért nonszensz és ideje észhez térni, mindennek van oka, csak ezt ebben a következmények nélküli országban nehéz felfogni.

haveavoice · http://www.haveavoice.blog.hu 2009.03.29. 18:46:32

@Captain Crisis:
maximálisan egyetértek mindennel amit irsz.
és pont ez az. te is irod, hogy válság van. akkor meg miről beszélünk?:) engem is nagyon zavar a folyamatos nyavajgás. főleg úgy, hogy elég sokan tehetnek is a saját bajukról.
csak igy megtévesztő a név és a megfogalmazások. legyen mondjuk nerinyálj! vagy valami.

Idet 2009.03.31. 19:19:43

@haveavoice: a nyavalygás is "ly". Legalább helyesen tedd helyre az agyunkat.

Captain Crisinek agyára ment a saját jóléte, úgy tűnik.

haveavoice · http://www.haveavoice.blog.hu 2009.04.01. 04:33:21

@Idet:

tudtam hogy utolag kéne javitanom még, mert valaki beleköt:)
ja amugy kösz, tudom, csak sietve és nemátolvasva irok.

Matyko 2009.04.01. 16:58:08

HAHA! nagyon jok a kepek :D
süti beállítások módosítása